Achttien & zwanger; eerste van nieuwe interviews

Sara_F Intvw bewerkt_nr_7Als je achttien jaar bent en ongepland zwanger wordt, kan dat je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Hoe ga je verder met je opleiding, met je leven? Het overkwam Sara, een mbo-studente die niet met haar echte naam op internet wil.
Haar schoolloopbaan verliep al niet gladjes door andere tegenslagen; zo was ze door een brand in haar ouderlijk huis bijna al haar spullen kwijtgeraakt. Sara zet ondanks alles door. Aan mede
studente Fosia vertelt ze haar verhaal.

Gemaakt door mbo’ers
Het verhaal van Sara is een van de eerste nieuwe interviews die hier op
Project18 verschijnen. Ze zijn gemaakt door studenten van verschillende mbo-opleidingen die stage lopen bij het leerbedrijf Present Promotions. Hier leren ze arbeidsvaardigheden die ze op veel werkplekken kunnen gebruiken.
Fosia bijvoorbeeld heeft jongeren opgezocht met een bijzonder verhaal en een paar mooie interviews gemaakt. Zij doet de opleiding Sociaal Cultureel Werk.
Naomi heeft verstand van vormgeven; zij heeft de lay-out van website vernieuwd en voor nieuwe fotografie gezorgd. Zij hebben hun stage inmiddels met een goede beoordeling afgerond.
Marco volgt een opleiding Applicatie- en media-ontwikkeling; hij heeft in de afgelopen periode de vormgeving op de hele website aangepast. Knap werk allemaal!

Tienermoeders
Als Sara is bevallen, is ze nog onder de twintig en dus een tienermoeder. Het aantal tienermoeders in Nederland daalt al jaren en behoort tot de laagste ter wereld. In 2005 waren er nog meer dan 4.000 meisjes in Nederland moeder geworden. In januari 2014 werden in Nederland ruim 2400 moeders van 19 jaar en jonger geteld (cijfers CBS/NJi).

uitsnede Project 18 _ 18Lees het verhaal van Sara en neem een kijkje op de vernieuwde website van Project18!