Mbo’ers maken interview met Andreea (ook mbo, Roemeens en gedreven)

Andreea FrColl 2Andreea is jong (bijna 17), heeft in Roemenië het gymnasium gevolgd en in Nederland in drie jaar Nederlands geleerd en de mbo-entreeopleiding niveau 1 doorlopen. Na de zomer stapt ze rechtstreeks over naar mbo niveau 3. Andreea is dan ook erg gedreven om een goed vak te leren. “Ik wil laten zien dat buitenlanders ook goed kunnen doen.” En met haar verhaal hoopt ze andere buitenlanders in Nederland te motiveren.

Het bijzondere verhaal van Andreea wordt verteld in het interview dat Iris en Nicole met haar maakten. Iris (18) en Nicole (20) hebben dit interview gemaakt tijdens hun stage bij het leerbedrijf van hun opleiding, Present Promotions. 
Lees het interview van Iris en Nicole met Andreea op Project18, Jouw verhaal.

Samenwerking
Project18 werkt sinds kort samen met Present Promotions. Mbo-studenten die hier stage lopen werken een periode mee aan deze website, op het terrein van hun eigen voorkeur: interviews, grafische vormgeving, fotografie, sociale media. Leuk en leerzaam voor hen, interessant voor de lezers van Project18!

Present Promotions is het leerbedrijf van het Mentorprogramma Friesland, waarin de mbo- en hbo-opleidingen in Friesland samenwerken.
Kijk voor meer informatie op de website van Present Promotions.

Reageren?
Heb je een reactie of een suggestie voor een interview? Reageer via de contactpagina, via twitter @Projectinfo of facebook Project18.

Terug naar Jouw verhaal